O nama

Najveća onlajn zajednica
Minecraft igrača na Balkanu

SERB-CRAFT je kao Minecraft server osnovan 19. avgusta 2010. godine i tada je mogao da podrži maksimalno 16 igrača.

Danas se rangira sa nekoliko najvećih servera u Evropi, a infrastruktura i tim broje višegodišnje iskustvo rada u oblasti Minecraft-a, tehnologije i edukacije.

Zajednica broji više od 150 hiljada igrača iz Srbije i regiona, a po našim statistikama iz 2016. godine svako 4 dete u Srbiji igra Minecraft i to baš na SERB-CRAFT-u.

SERB-CRAFT je kao organizacija formalno registrovana 2016. godine i od tada i zvanično radi kao udruženje koje umrežuje ljubitelje popularne video igre.

Misija i vizija

Naša prvobitna misija je da poboljšamo gejming scenu Minecraft-a u Srbiji, jednim jedinstvenim serverom koji pruža kvalitetnu igru i kreiramo zajednicu koja predstavlja pozitivan primer.

Trudimo se da konstatno radimo na unapređenju zabavnog i edukativnog sadržaja i okupimo što više kvalitetnih članova koji će se baviti očuvanjem trenutnog i stvaranjem novog sadržaja na SERB-CRAFT serveru.

Pored toga što realizujemo mnogobrojne ideje naših igrača, isto tako se trudimo da dovedemo svetske ideje kod nas.

Naši igrači

Našu zajednicu najviše čine osnovni i srednjoškolci, odnosno mladi od 7 do 22 godine. Pored njih okupljamo i veliki broj roditelja koji se zajedno sa decom igraju na našem serveru.

Zajedno sa igračima organizujemo različite aktivnosti na serveru, nekada čak i van virtuelnog sveta, obeležavamo bitne datume, praznike, učestvujemo u humanitarnim akcijama, učimo, ali takođe i brinemo da period odrastanja koji smo svesni da naši igrači provedu zajedno sa nama bude ispunjen kvalitetnim sadržajem i zabavom.

Društvena odgovornost

Tokom svih ovih godina trudili smo se da zajednici plasiramo prave vrednosti i da ih naučimo da su timski rad odnosno zajedništvo, aktivna komunikacija i fer igra najbitniji.

Sa ciljem da takav rad i dalje nastavimo inicirali smo projekat eIgralište, koji spaja Minecraft i edukaciju i na taj način deci lakše približava školsko gradivo kroz igricu.

 

Zanimljivo ti je šta radimo?
Želiš da saznaš više informacija? 🙂

Mastercard SecureCode Verified by Visa Chip Card Mastercard Maestrocard Visa DinaCard